Opšavni limovi

Čelna vjetarlajsna

Koristi se kao završetak krovne plohe. Glavna joj je zadaća da spriječi ulazak vjetra ispod strehe i ošteti krov. Također služi i da zaštiti vanjski rubni rog od vanjskih uticaja. U mogućnosti smo izrađivati različite širine i oblike u duljini do 8,00 m.

Krovna uvala

Uvalni lim (uvala krova) se postavlja na spojeve dva krova ili krova i atike. Izrađuje se u širinama po zahtjevu kupaca – odnosno zavisno od geometrije krova.

Opšavi oko dimnjaka

Opšav oko dimnjaka spriječava i štiti da voda koja dolazi sa krova do dimnjaka ne prolazi kroz krov i usmjerava je u željenom pravcu. Bez opšava dimnjaka sva voda oko dimnjaka slijeva se na letve, građu ili tavanski prostor. Tako može doći do kvašenja drveta što dovodi do truljenja materijala i velikih šteta. U velikom broju slučajeva dimnjaci se oblažu u kompletu zajedno sa poklopcem ili tepsijom na vrhu što daje dodatnu sigurnost i estetiku krova.

Zidni lim

Na mjestima gdje se krovište “naslanja” na postojeći zid, nezaobilazni element koji povezuje krovnu plohu i zid je zidni lim. Izrađujemo ga u više oblika i različitih širina a u duljini do 8,00 m1.